Onze manier van werken, leven en gewoontes hebben we vastgezet in 5 strakke posters. We staan altijd open voor feedback & conversatie!

Wat is onze cultuur?

De manier van leven, vooral de algemene gewoonten en overtuigingen, van een bepaalde groep mensen op een bepaald moment. Onze manier hebben we vastgezet in 5 strakke posters. We staan altijd open voor feedback & conversatie!

Waardevolle eigenschappen

Onze manier van leven & werken

Het is niet makkelijk om ‘onze manier van werken & leven’ op papier te zetten. We hebben samen gebrainstormd over wat we konden beschrijven.

Uiteindelijk willen we van alle werknemers A-spelers maken. Hierbij horen een aantal kenmerken. Deze hebben wij vervolgens zo goed mogelijk proberen op te schrijven en in 5 strakke posters geplaatst!

Visie posters - elke dag beter 4

Stel je jezelf altijd de vraag: hoe kan ik mezelf verbeteren? Elk bedrijf is gebouwd door de werknemers. Wanneer deze zich constant zullen verbeteren is voor het bedrijf the sky the limit. We horen graag waarin je wilt verbeteren en daarbij onze visie in het zicht houdt.

Visie posters - Proactieve communicatie 4

Je bent altijd proactief aan het handelen. Zie je een probleem? Dan pak je die gelijk aan. Heb je een geweldige best practice gevonden voor de oplossing van het probleem? Dan laat je het je collega’s direct weten.

Visie posters - Snelheid is een gewoonte 4

Onze kracht is dat wij online ondernemers snel kunnen ondersteunen op technisch vlak. Daarnaast leveren wij altijd alles op tijd aan, dankzij onze dynamische jonge experts. Dit houd je scherp door constant pro-actief te communiceren met de klant.

Visie posters - waardevolle online toevoeging 4

Wij denken constant na over wat de beste oplossingen zijn voor alle technische vragen en problemen van onze klanten. Daarbij houden we de eindgebruiker nooit uit het oog. Hiermee bedoelen we de webshop bezoeker. Hoe maken we elk touch-point in de customer journey optimaal?

Visie posters - Streef naar de beste oplossing 4

Je bent nooit de eerste die tegen een bepaald probleem oploopt. Door te kijken naar best practices ga je het op de beste manier oplossen voor je klanten. 

meer waardevolle eigenschappen

Onze manier van denken bij projecten

Het kunnen vertalen van klantwensen naar producten is wat wij goed kunnen. Hiervoor wordt een bepaalde denkwijze aangehouden, waarbij we beslissingen nemen zoals in de afbeelding wordt aangegeven. Natuurlijk denken wij ook mee met de klant om te zoeken naar betere/alternatieve en goedkopere oplossingen. Uiteindelijk willen we het beste voor de klant.

Werken bij - Aquive Media - onze cultuur - denkwijze

meer waardevolle eigenschappen

Onze manier van denken bij problemen

Voor het oplossen van problemen is het van belang dat we deze systematisch aanvliegen. Dit pakken we aan zoals hier rechts wordt afgebeeld.

Werken bij - Aquive Media - probleem

meer waardevolle eigenschappen

Onze manier van denken bij errors

Vaak geven klanten aan dat ze ergens vastlopen en dan willen ze dat wij dit oplossen. Dit pakken we aan zoals hier rechts wordt afgebeeld.

Werken bij - Aquive Media - error
Werken bij - Aquive Media - developer

Lees ook over onze mensen!

Leer ons kennen door persoonlijke stukken tekst, geschreven door onze prachtige werknemers.